Pomázi Advent 2021

Fellépőink

Jazz And More Kórus

A Jazz And More Kórus mindenevő! Jazz, pop, kortárs, klasszikus vagy filmzene, gospel vagy spirituálé, latin vagy éppen musical; örömmel belekóstol mindenbe. Énekel Wolf Katival és Serbán Attilával, fellép a RaM-ban, a Madách Színházban, a Pesti Magyar Színházban, mindenfelé az országhatárokon belül és azokon túl. Közreműködik a Sakk című előadásban, és flashmobozik Krakkóban a sárkány-szobor lábánál. Ez a Jazz And More…
A 4. adventi gyertyagyújtás előtt, december 19-én, 17 órától pedig már a Pomázi Advent közönségét szórakoztatja karácsonyi műsorával.

FaReMiDo Baráti Társaság

A FaReMiDo Baráti Társaság az Operaház művészeiből alakult társulat. A kitüntetett művészek célja az opera műfajának népszerűsítése, eljuttatása olyan Budapesttől távolabbi helyekre, ahol a műfaj szerelmeseinek lehetőségei korlátozottak. A "Köszönjük, Magyarország!" programnak hála Opera StandUp előadásukkal több alkalommal ellátogattak már Pomázra, melyet ingyen tekinthetett meg Pomáz operát és humort kedvelő közönsége.Advent alkalmából egy különleges, erre az alkalomra összeállított karácsonyi műsorral látogatnak hozzánk december 12-én 17:00 órától.
A társulat tagjai: Fodor Beatrix, Herczenik Anna, Mester Viktória, Hábetler András és Köteles Géza.

HungArty Produkció

A HungArty Produkció az Operaház karának tagjaiból alakult évekkel ezelőtt. Márton Fruzsina és Szabó Gyula Győző a színpadon túl a civil életben is egy párt alkot. Számos koncerten túl kevés olyan magyar és határon túli település van, ahol ne kápráztatták volna el már a közönséget varázslatos harmóniájukkal, néha nagyobbik lányukkal, a 6 éves Bíborral kiegészülve. Gitár kísérettel hallhatunk tőlük karácsonyi népi énekeket, megzenésített verseket.

A 2. adventi gyertya gyújtásának ünnepi hangulatát teremtik meg Pomázon december 5-én, vasárnap 17:00 órától a HungArty művészei.

Trambulin Színház

Több évtizedes múltra visszatekintő, széles és színes repertoárral rendelkező társulat érkezik december 5-én, vasárnap délelőtt Pomázra egy különleges Mikulás napi mesével. A Trambulin Színház társulat vezetőjének, Csák Györgynek nevével fémjelzett karácsonyi mese Lumpusz és Vagabundusz krampuszok és a Mikulás kalandjaiba enged bepillantást.  Az Elveszett krampuszok december 5-én 11:00 órakor látható a Pomázi Advent rendezvénysorozat keretében a Szent István Parkban.

Adventi varázslat - mesés utazás a zene szárnyán

Adventi varázslat - mesés utazás a zene szárnyán

2 színház, 4 színész, a kedvenc mesedalaitok kicsi karácsonyi csillámporral megfűszerezve. A forró csoki mellé nem is kell kellemesebb szombat délelőtti program. Közös éneklés, tánc, sok mosoly.

Találkozzunk december 18-án délelőtt 11:00 órakor.  A koncert támogatója a Köszönjük, Magyarország! program.

Late Beggars duó

A Late Beggars duó tavaly alakult formáció, de tagjai, Szabó Laura és Kőhegyi Dávid régóta zenélnek külön-külön is. Együtt ismert pop és rock számokat dolgoznak fel. Többek között játszanak a Red Hot Chili Pepperstől, a Green Daytől, LP-től, Rihannától, Top Loadertől, Gary Julestól, Shawn Mendestől, Bryan Adamstől is dalokat. A Pomázi Adventre karácsonyi feldolgozásokkal készülnek december 04-én 19:00 órától.

Écsi Gyöngyi - Gyertek velünk betlehembe...

Az interaktív, játékos műsor az adventi időszakban a gyermekek, az iskolák és a családok számára igazi ünnepváró lélekkel tölti meg a legszentebb ünnepünkre való felkészülést. Segítségünkre vannak ebben a nagyszüleinktől reánk hagyott népénekek, népi imádságok, a Karácsonyhoz kapcsolódó népmesék és alakoskodó játékok. Écsi Gyöngyi előadását eredeti népi hangszerekkel  kíséri egy zenész ( duda, ütőgardon, tilinkó dobok, hangkeltő eszközök). Gyermekeknek, felnőtteknek egyformán ajánljuk a vidám, játékos előadást, amelyből megtudjuk, hogy miért is látta jónak a Jóisten, hogy Ádám tévedéseit és engedetlenségét helyrehozza azzal, hogy kinyitotta az ég ablakát és letekintett mireánk a világra.

A betlehemes hangulatú előadás örömteli közös játékot is megenged december 04-én délelőtt 11:00 órától.

Daniel Speer Brass

Interaktív, karácsonyi lemezbemutató koncert a Daniel Speer Brass komolytalan komolyzenészeinek jóvoltából.  Az adventi vásár igazi kuriózumának ígérkezik a program, közös zenélés, találós kérdések, repülő szaloncukrok. Vidám, családias hangulat a forró tea és a forralt bor mellé december 11-én 19:00 órától.

Gulyás László - Luca Luca kitty kotty…

Mesék, mókák, varázsok, Luca napi szokások kicsiknek-nagyoknak, mindannyiunk örömére. A zenés, interaktív foglalkozás a téli napforduló köré gyűlt szokásokat dolgozza fel, a hagyományt őrizve, mégis játékos formában… Lesz benne egészség és szerelem varázslás, fokhagymával gonoszűzés, időjárás jóslás, boszorkányos kergetőzés, még tán söprűn lovaglás is. Az se maradjon le erről a jó mókáról, ki a lucaszéken állva meg akarja lesni a falu legszebb boszorkányát!

Találkozzunk december 12-én délelőtt 11:00 órakor!

Ha boszorkától rettegtek, zsebbe mákot rejtsetek,

S gyertek el egy órára, e boszorkányos mókára!                                                                                                                                     

Napraforgó meseszínház- Télországi kaland

Fruzsi, a kíváncsi természetű lány régi vágya, hogy megismerhesse a karácsonyi, szokásokat, hagyományokat. Ezért be is iratkozik egy tanfolyamra, ahol megismerkedik sok furcsa szerzettel. Barátja lesz a Kerge Nyúl is, segítségével eljut Tél országba, ahol kiderül, hogy nincs minden rendben. A Karácsony Manót tömlöcbe zárta a gonosz Jégkirálynő. A furcsaságok folytatódnak… Kalapos úrral és a gyerekekkel megünneplik, a Nem születésnapjukat, majd elindulnak megmenteni a bajbajutott Manót, így találkozna a kék macskával, akinek neve Vidám, de valójában szomorú.  Ám a gyerekek egy közös játékkal felvidítják. Kiderül, hogy Kaktusz Krampusz sem boldog,  a Jégkirálynő szolgálatába szegődött, de vissza sírja a régi időket, amikor még a Mikulás uralkodott Tél országban. Tudnak-e segíteni a gyerekek és Fruzsi ezen a fura birodalmon és lakóin? Vajon találkoznak-e a Karácsony Manóval? Ki tudják e szabadítani a kegyetlen Jégkirálynő fogságából?

Tartsanak velünk december 19-én 11:00 órától ezen a varázslatos Télországi kalandon.