Advent Pomázon 2023

Advent Pomázon 2023

2023-ban is izgalmas programokkal várjuk az adventi időszak alatt az érdeklődőket.

______________________________

November 26-án adventi hangolódás keretén belül  17:00 órától Békefi Viki & Ya Ou adventi műsorával várjuk Önöket!

Az elbűvölő személyiséggel és csodálatos hanggal megáldott színész-énekesnő Békefi Viki, és a sármos énekes-dalszerző Feng Ya Ou, 2019-ben a Sztárban Sztár leszek! produkciójában találtak egymásra és egy csapásra szerelem szövődött köztük. A páros a magánéletben és a zenében is fantasztikus egységet alkot. Közös alkotómunkájuk a karantén időszakában kezdődött, azóta is számos egyveleget készítettek különböző témákban. A medleyk mellett sorra jelennek meg saját, közös dalaik is, legutóbbi ,,Várnak rám” című duettjük igazán különleges a pár életében, ugyanis ezzel jelentették be kislányuk érkezését.

______________________________

December 3. - Advent 1. vasárnapja

  • 15:30 órától Ünnepi hangtálas meditáció Kertész Annával és Dóra Beátával

A meditációt vezeti: Kertész Anna, az EJRE - az Etka-Jóga Erőgyűjtő és Fejlesztő Módszer őrzője, az ETKA – Jóga Rekreációs Egyesület alapítója

Hangtálakon közreműködik: Dóra Beáta

A téma  az ünnepvárás, az elcsendesülés, a belsőnkre való figyelés. A karácsonyfa üzenete a mának és a jövőnek,  valamint a lelket mozgató varázserő, - melyet a népmeséken, mondákon keresztül is érzékeltetünk, szeretnénk teljes összhangba hozni a meditációt a kísérő varázslatos hangokkal, amelyek segítenek lelkünket megnyitni az élet szédítő csodáira és a feltétel nélküli szeretet kiteljesedésére.

  • 17:00 órától Classix, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház kórusának énekkari művészeiből álló acapella kamarakórus műsora
  • A műsor után (kb. 17:20) közös kivonulás a Szent István Parkba, ahol az egyházi vezetők áldása után meggyújtjuk az első adventi gyertyát, melyet a Lux Mithras Angyali mese című tűzshow előadása követ.

    ______________________________

    December 10. - Advent 2. vasárnapja

  • 17:00 órától Savoy Társulat adventi műsorösszeállítása
  • A 2019 óta létező társulat üde színfoltja a színházi világ palettájának. A társulat tagjai fiatal tehetségek, akik januárban Jégvarázs című zenés előadásukkal érkeznek Pomázra, a kisgyermekes családok legnagyobb örömére.

    Adventi műsorösszeállításukban különböző műfajokat érintenek, melyben mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet.

  • A műsor után közös kivonulás a Szent István Parkba, ahol meggyújtjuk a 2. adventi gyertyát, és közös éneklésre várjuk a megjelenteket.

    ______________________________

    December 17. - Advent 3. vasárnapja

  • 15:00 órától a Pomázi Művelődési Ház táncos gyermekcsoportjai közül a Művészi Tánc alapozó csoportjának műsorát tekinthetik meg Takács Tímea táncművész vezetésével, Holló Adrienn latin táncos csoportjainak bemutatóját láthatják, valamint a Bachata tánccsoportjaink művészeti vezetői, Gulácsi Fanni és Juhász Péter várja Önöket egy kis meglepetéssel.
  • Ezt követően közös beszélgetésnek és hangolódásnak ad teret Színháztermünk.

  • 17:00 órától „Karácsonyi bonbonier”, örökzöld melódiák - válogatás a karácsonyi dalok-operettek világából
  • Fodor Ildikó: szóló hegedű

    Balog Tímea - Dániel Gábor: ének

    Közreműködik a MusicArt Classic Vonóskvintett

  • A műsor után közös kivonulás a Szent István Parkba, ahol meggyújtjuk a 3. adventi gyertyát.
  • Ebben az évben a 4. adventi vasárnap Szenteste, ezen a napon családi körben gyújtjuk meg a 4. adventi  gyertyát.

    Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok a PMHK Színháztermében zajlanak, utána közösen vonulunk a Szent István parkba, ahol meggyújtjuk az adventi koszorú soron következő gyertyáját!

    A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

    Ünnepeljünk együtt!