Pomázi Örökség Tájház

Útjára indult a Bőröndmúzeum

A Pomázi Örökség Tájház szervezésében Reményi Erzsébet tájházvezető révén útjára indult a Bőröndműzeum, a tájház utazó kiállítása. Első körben Nikola Tesla életét, munkásságát és pomázi kötődését mutatja be ez a különleges utazó kiállítás. A Bőröndmúzeum első útja a szentendrei Ferences Gimnázium diákjaihoz vezetett, akik nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel fogadták ezt a rendhagyó eseményt. Nézzék meg a videót, hátha önök is kedvet kapnak hozzá! Lehet, hogy legközelebb épp önöknél nyílik majd a Bőröndmúzeum.

További részletekkel és megrendeléssel kapcsolatban forduljanak Reményi Erzsébet tájházvezetőhöz az alábbi elérhetőségek egyikén:

pomazioroksegtajhaz@pomaz.hu 

+36204713987

_____________

Virtuális séta a tájházról

Tekintse meg virtuális sétánkat!

Köszönjük a Padlás Fotóműhelynek és Nagy Zoltánnak, hogy megvalosították ezt a virtuális sétát!

   

Aktuális Programok

korábbi Programjaink

_____________

Megnyilt a Pomázi örökség tájház

A Pomázi Örökség Tájház megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. 

Az Örökség Tájház épülete a Kossuth Lajos utcára merőleges, szoba-konyha-szoba és külön bejáratú hátsó lakrész konyha-szoba alaprajzi elrendezésű ún. hosszúház, műemléki védettség alatt álló népi műemlék épület. A tájház a 19. század első harmadában épült, több átalakításon esett át. Sárba rakott kőből és vályogból készült, különösen érdekes a szabadkéményes, “füstös” konyha. A Tájházban szerb és német nemzetiségi lakásbelsőt, viseleteket mutatnak be két elkülönített részben, ezt kiegészíti a várostörténeti kamarakiállítás.