Megnyílt a Pomázi Helytörténeti Gyűjtemény

Megnyílt a Pomázi Helytörténeti Gyűjtemény

Hosszú, várakozásokkal teli hónapok után megnyitotta kapuit a Pomázi Örökség Tájház

2021-ben a Múzeumok Éjszakájának hétvégéjéhez kapcsolódott a IX. Tájházak Napja rendezvénysorozat, melyhez Pomáz is csatlakozott.

Ennek keretén belül június 27-én, vasárnap újranyitotta kapuit a Pomázi Örökség Tájház, ezt pedig a Pomázon élő nemzetiségek közösen ünnepelték a művészetek és a gasztronómia nyelvén.

Megnyitónkon beszédet mondott Hardi Péter alpolgármester, dr. Bereczki Ibolya a Tájházszövetség elnöke, valamint dr. Siklódi Csilla a Pomáz Barátai Társaság alelnöke.

A Teleki-Wattay Művészeti Iskola népzene tagozatának színvonalas műsora után kicsik és nagyok a Scrapomáz sátrában alkothattak, a KV és a SZITA izgalmas vetélkedőjén nyerhettek jobbnál jobb ajándékokat, meghallgathatták a Roma Pop Együttes koncertjét, és nyálcsorgatva várhatták, hogy elkészüljenek a finomabbnál finomabb falatok, melyek illata belengte az udvart az Igaziolivától egészen a Német Közösségi Házig.

Kóstolhattunk a Pomázi Roma Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából cigánykáposztát bodaggal, a Pomázi Szerb Nemzetiségi Önkormányzat csevapcsicsáját, készült zöldségnyárs a Közösségi Életkert jóvoltából, a Pomázi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, a Pomázi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesületnek és a tündéri hölgyeknek hála pogácsát és édes aprósüteményt is lakmározhatott minden résztvevő, mindezeket pedig finom szörpökkel és szódával öblíthettük le, melyeket a Művelődési Ház biztosított. Verebes Gizella gyógynövény bemutatója, ízletes gyógyteái, és kiapadhatatlan tudása üde színfolt volt a Tájház megnyitójának programjai között. A programot záró Opanke fantasztikus műsorát pedig a magunk által készített kürtőskalácsok zárták méltóképpen, melyekért köszönet a Pomázi Agapé Gyülekezetnek.