Kanizsa Gina - Lamm Dávid duó

Kanizsa Gina - Lamm Dávid duó

A fiatal énekesnőt és dalszerzőt, Kanizsa Georginát a nagyközönség leginkább a 2017-es Euróvíziós dalfesztiválról ismerheti, ahol a Dal Felfedezettje díjat nyerte el és a döntőbe jutott a "Fall Like Rain" című dallal. 2019-ben kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán mint jazz- ének tanár, 2012 óta tagja a hatszoros nemzetközi versenygyőztes Jazzation énekegyüttesnek, amellyel számos európai országot bejárt, turnézott Oroszországban, Tajvanon is, és felkérték Bobby McFerrin magyarországi koncertjére közreműködőnek.

A gitáros-énekes-komponista Lamm Dávid sokoldalú virtuóz zenész, a jazz minden ágában otthonosan mozog. Kíséretben és szóló szerepben egyaránt lenyűgöző. Megismerhettük saját fantasztikus, grooveos együttese, a Delalamm élén, de játszott Szőke Niki ‘B’ Verziójában, Dés László zenekaraiban, a Csanyi- Lattmann Quartetben, a Sadant zenekarban, Szalóki Ági és Palya Bea formációiban. Oszlopos tagja a Hendrix Projectnek és több saját formációt is vezet. Második önálló albuma 2019. novemberében jelent meg “Invisible” címmel, amelyet januárban teltház előtt mutattak be a Művészetek Palotájában.

A két zenész duója az autentikus jazz repertoárból, valamint személyes kedvencekből merít, de a megszokott minimalista vokalista-hangszeres hangzás helyett a két énekhang harmóniájára épít.

A karanténidőszak alatt számos videót készítettek otthoni körülmények között, önmagukat "sokszorosítva", vagy épp többszáz kilométerre lakó barátokkal kiegészülve.

Belépés: díjtalan

Várunk mindenkit szeretettel!