Perpétuum Acoustic Duó koncert

Perpétuum Acoustic Duó koncert

Ingyenes "Jazz nights" programsorozatot indítunk február 18-tól a Színházteremben. Ennek keretében érkezik hozzánk március 11-én Kozma Orsi is, de számos neves fellépő megfordul a PMHK-ban az elkövetkező péntek estéken. A teljesség igénye nélkül vendégünk lesz Kanizsa Gina - Lamm Dávid duó formáció, Duka Laci és a Gipsy Swing, a Karaván família és a már említett Kozma Orsi is.

A programsorozatot a többszörös díjnyertes Perpētuum formáció duó felállása nyitja meg február 18-án 19 órakor.

A perpētuum keresi a hidakat a stílusok között, zenéjük egy eklektikus utazásra invitál minket, önmagukat alternatív jazz-popnak definiálják. A zenekar tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán találkoztak, de jazz standard feldolgozások helyett saját dalokkal kezdtek el kísérletezni, amelyekben megtalálhatóak jazzes, rockos, popos, pszichedelikus és elektronikus elemek is. A zenei sokszínűség filozófiáját dalszövegeikkel is igyekeznek követni, angol és magyar nyelvű szerzeményeikkel.

Az utóbbi időben számos zenei fesztiválokon és versenyeken kaptak pozitív visszajelzést. 2019 novemberében megnyerték a Babel Laureate World-Jazz Versenyt, ami által 2020 januárjában lehetőségük nyílt bemutatkozni a holland közönség előtt. Tavaly februárban a Müpa Jazz Showcase közönségdíját is elnyerték, majd bekerültek a Szimpla Lemming Programba és az Éter Fesztivál döntősei közé. Idén második helyezést értek el a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató versenyen. Számos fesztiválon és klubokban bemutathatták már zenéjüket, eddig egy kislemezt és két single-t adtak ki, White Canvas című nagylemezük pedig idén ősszel lát majd napvilágot. Ezeket az új dalokat a zenekar ritmusszekció nélkül is be szeretné mutatni, ének-gitár felállásban, ahol a saját szerzemények egy új felfogásban szólalnak meg.


Girincsi Fruzsina – ének / Takács Dániel – gitár

Belépés díjtalan!

Várunk mindenkit szerettel!